Kovászközösség Pécsett!
Kovászközösség Pécsett!
promo / 2019-12-04 ételital
Érdekel a kenyérkészítés? Érdekel az egészséged? Érdekel a környezeted? Akkor ott a helyed! Közösségépítő foglalkozás indul Pécsett, abszolút hiánypótló jelleggel!

A kovászos kenyér évezredeken keresztül kultúrák alapja volt, mára azonban az ipari élesztő világszinten kiszorította a köztudatból. Szerencsére egy-egy eldugott vidéki zugban túlélte a felgyorsult világ pörgését. A kovászolás technikája reneszánszát éli. Egyre többen nevelgetik otthon a „bestiát”, hiszen az otthoni kenyérsütés nem ördögtől való dolog. Egy-két hasznos tipp után pedig akárki megsütheti magának a mindennapi betevőt. Az első kovászos közösségépítő esemény célja egy olyan fórum elindítása, ahol kezdők és haladók tapasztalatokat cserélhetnek, és aminek keretein belül olyan előadókat és mestereket tudunk meginvitálni, akik vidéken kevésbé elérhetők.

Kezdésnek a kovászolás nemzetközileg elismert prófétája jön látogatóba Pécsre. Ormós Gabi, a méltán híres KovászLabor Facebook-csoport és blog alapítója, a Jenői Pékség péknője mesél majd a mezőgazdaság és a sütőipar sötét titkairól. Arról, hogy az elmúlt 150 év alatt miért lett népbetegség a gluténérzékenység, annak ellenére, hogy ötödére csökkent a kenyérfogyasztás. Az egészséghez vezető útról és sok minden másról is szó lesz, és természetesen meg is kóstoljuk milyen az igazi kovászos kenyér.

A belépő elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft.

A hely befogadóképessége limitált, így érdemes előre helyet foglalni a +36 30 831 19 03-as számon.

Időpont: 2019. december 10. 17:30

Helyszín: P’artisan Café (Széchenyi tér 15.)

(Fotók: KovászLabor Facebook oldal)

(X)

 

súgó
Art Factory Pécs
 
film
A Gucci-ház
 
súgó
Menyhárt Marcell – Macro Pop