Egy új gyöngyszem: Escargo Kávé- és Kakaóbár
Egy új gyöngyszem: Escargo Kávé- és Kakaóbár
promo / 2023-06-05 ételital
A Bóbita Bábszínház patinás épületének földszintjén nyílott ez év áprilisában az Escargo Kávé- és Kakaóbár, amely negyven férőhelyes kávézóval és harminc férőhelyes terasszal várja a vendégeket. Az üzletvezetővel, Dénes Dominikkal beszélgettünk.

Miért különleges ez a kávézó?

Például azért, mert kialakítottunk egy gyereksarkot, hiszen fontos, hogy gyerekbarát legyen a hely, már csak a bábszínház miatt is. Van gyerekétlapunk, kölyökmenüvel. Van könyvsarkunk is, aki nyugalomra, tanulásra, kikapcsolódásra vágyik, az olvashat – gyerekkönyveink és felnőtteknek szóló könyveink is megtalálhatóak ott.

Mi a helyzet ital- és ételfronton?

A nevünk: Kávé- és Kakaóbár. Ebből következően színes itallappal rendelkezünk, megpróbálunk lefedni minden igényt. A „nagyok” részére az ország valamennyi tájegységéből vannak pálinkáink, a szekszárdi borvidék borait kínáljuk, vagy magyar kézműves whiskyt. Lehet nálunk reggelizni hagyományos reggeli ételeket, hideg- és melegszendvicseket, zöldségkrémes mártogatóst, nachos tálakat, street food ételeket, hideg- és sajttálakat.

A kicsiknek mit ajánlasz?

Palacsintákat, gofrikat, kézműves süteményeket, müzliket, ropogtatnivalókat, színes gyümölcsturmixokat, chiamag pudingokat és tejszínhabos kakaót.

Milyen napszakban érdemes felkeresni a kávézót?

Hétfő és csütörtök között reggel 8-tól 18 óráig vagyunk nyitva, pénteken és szombaton 21 óráig várjuk a vendégeket, vasárnap pedig 9-től 19 óráig. A hétvégéken szeretnénk saját rendezvényeket is szervezni.

Milyen jellegűeket?

Tervezünk bor- és pálinkakóstolós estéket, továbbá koncerteket. A koncertek elsősorban a bábszínház előtti szabadtéri színpadon zajlanak majd, illetve a teraszunkon. Gyerekprogramokat is kínálunk, sőt, június közepétől „gyermekmegőrzést” is tervezünk, ahol drámapedagógusok segítségével kreatív programokkal szórakoztatjuk az apróságokat, hogy a szülőknek is legyen egy kis „énidejük”. A gyerekekre drámapedagógusok vigyáznak, akik speciális foglalkozásokban is részesítik őket. Egyébként a teraszunkon a kicsik és a nagyok négylábú kedvenceit is szívesen látjuk, mert állatbarát hely szeretnénk lenni.

Kik várják a vendégeket?

Nagyon színes csapat várja őket, olyan fiatalok, akiknek van már gyakorlatuk a vendéglátás terén, de mindenki máshol szerezte a gyakorlatát: van, aki konyháról érkezett, van, aki a pultból, van, aki gyógytornász, van, aki dietetikus, és akik a sok rendezvény miatt sokféle feladatkört látnak majd el.

zene
ZAJZAJZAJ podcast #23 // The Microwaves
 
lokál
Körtúra a Csodabogyó tanösvényen Vince napján
 
súgó
Fusz György: Odú