Belward Kispince
Belward Kispince
/ 2018-08-07 ételital
A Belward Pincészet boraival vagy vagány fesztiválkocsijával már sokan találkoztak, ám azt kevesebben tudják, milyen kincseket rejt a Pécsi Borvidék azon szeglete, ahonnan a szőlő és az abból készült boraik származnak. Hogy ez véletlenül se maradjon így, már javában zajlanak az előkészületek Hásságyon, ahova jövő nyártól eredeti ajánlattal csábítanak.

A klasszikus borkóstolóknak van egy bevált forgatókönyve. Azonban a néhány kiválasztott tétel és a pincészet általános megismerésén túl a borkedvelő – és főleg az adott vidék vagy borászat iránt érdeklődő – közönség már többre vágyik, és többet is érdemel.

A Belward Kispince koncepciója amennyire komplex, annyira őszinte. A kislétszámú társaságoknak kínált program kora délután üdvözlő itallal és szemléletes technológiai bemutatóval kezdődik, majd ezt követően irány a szőlő, hogy megismerjük a dűlőt és a táj jellegzetes fajtáit. Attól függetlenül, hogy borász túravezetőnkkel az állomások között a gyalogos, az autentikus traktoros vagy éppen a vagány safari-terepjárós közlekedési módot választjuk, a folyamatos kóstolás a dombok ölelésében meghúzódó történelmi pincesoron folytatódik. Ott is a legpazarabb, tóra néző panorámát nyújtó teraszon megpihenve a tizedik tétellel zárul a hivatalos kóstolósor, ám biztosan örömmel időzünk itt akár este 10-ig is – a további korlátlan borfogyasztás, valamint a házias és minőségi harapnivalók valahogy ráérőssé teszik a hangulatot. Ha pedig tovább maradnánk, a környéken számos falusi szálláshely áll rendelkezésre, és az sem titok, hogy a jövőbeli tervek a pincészet turisztikai szolgáltatásainak bővítésére irányulnak.

Belward Kispince. Cseppet sem hivalkodó, mégis minden cseppjében igazi – érdemes hát fejben tartani, és amint lehet, személyesen is megtapasztalni az élményt.

(X)

lokál
Azok vagyunk akik
 
lokál
A pécsi ingatlanpiac
 
zene
Psycho Mutants szülinapi koncert