ZAJZAJZAJ podcast #9 // Lázár Dodi (Esti Kornél)
ZAJZAJZAJ podcast #9 //  Lázár Dodi (Esti Kornél)
szerk / 2022-03-17 zene
Ez a ZAJZAJZAJ podcast kilencedik része, ami kéthetente csütörtökönként jelentkezik. Házigazdája Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. A ZAJZAJZAJ podcast a Made in Pécs magazinnal együttműködésben, annak felületein jelenik meg. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel. a beszélgetésekre a 2021-es év folyamán került sor, így néha komoly időutazás is, attól függően, kit mikor fújt a stúdiónkba a szél. most? köszönöm."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából:

"Lázár Dodival 2021. október 26-án beszélgettünk. Akkor kezdték el az új Esti Kornél lemez felvételeit és nem is hagyták abba, szerencsére újra meg újra feltűnnek nálunk Pécsen. A zsigeriség, ösztönösség, düh kereséséről, az élő zenélés és a stúdiómunka különbségeiről egyeztettünk. Végre nekem is kiderült, hogy Mezőtúron nőttek fel a Lázár tesók, hogy Fonyód nem lakhely, de fontos gyerekkor, hogy Budapest nagyváros, de nem bánt választás, ha lehet szökni néha. Hogy producernek lenni kontroll, felelősség és lelkipásztorság is. Talán nem meglepő, de a dialógus itt is sokat segít. Bátorsággal, hittel és szeretettel!"

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

súgó
Az orosz lélek varázsa
 
súgó
Ars Sacra Fesztivál
 
lokál
Portré: S. Pápa Petra