Multikulti rhytm and blues - Mongooz and the Magnet
Multikulti rhytm and blues - Mongooz and the Magnet
Morvai Zsolt / 2015-02-18 zene
Nemrég született meg a multikulti, ámde pécsi Mongooz and the Magnet zenekar, de már másfél év alatt bejárták a hazai klubokat, sőt a Szigetet is, most pedig első kislemezüket készülnek kiadni. A zenekarból Ian O’Sullivannel és Magnus Maloy-jal dumáltunk.

2013-ban alakultatok. Hogyan találtatok egymásra?

I: Magnus és én az orvosin találkoztunk és eredetileg egy svéd srác dobolt nekünk, de ő egyéb elfoglaltságai miatt egyre több időt töltött otthon, mi meg egyre több időt akartunk Pécsett tölteni zenéléssel. Ezek után találkoztunk Gáborral, és úgy gondoltuk, talán működni fog. Már az első próba remekül sikerült, nagyon jól kijöttünk egymással.

Egy érdekes keverékét játsszátok a rock-blues-soul háromságnak. Könnyű ezeket összeboronálni?

I: A konkrét stílust sosem tudtuk megnevezni, mert kicsit furcsa amit csinálunk, nehéz szavakkal leírni. Talán rythm and bluesként lehetne aposztrofálni, de három fehér srác nem mondhatja, hogy rythm and bluest játszik!

A nevetek sem semmi. Hogyan esett erre a választás?

M: Észrevettem, hogy amikor norvégul mutatkozom be norvégoknak, valahogy mindig félreértik a nevemet és „Mongoose”-nak hallják. A „magnet” rész egy budapesti élményem, mert egyszer egy taxis nem értette a nevemet és nem akart beengedni a kocsiba amíg nem jelentettem ki, hogy „Igen, a nevem Mágnes”.

Kezdetektől fogva sokat turnéztatok, sőt a Sziget is megvolt. Mit tartogat 2015?

I: Februárban egy csomó koncerttel kezdünk Írországban, aztán alaposan körbemegyünk Magyarországon is.

Tudnátok kicsit mesélni a nemsokára megjelenő EP-tekről?

I: Nagyon izgatottak vagyunk, hogy lassan bemutathatjuk első stúdiófelvételeinket. Február hetedikén jelenik meg a lemez The Mongooz Juice címmel.

Hol láthatunk titeket legközelebb Pécsett?

M: Az EP bemutatója a Pécsi Est Caféban lesz február 19-én. A Junkie Jack Flash-el fogunk fellépni, úgyhogy garantáltan vad este lesz! 

lokál
Mese-Tér-Kép
 
ételital
Kovászközösség Pécsett!
 
film
Oppenheimer