Hiperkarma, Margaret Island
Hiperkarma, Margaret Island
Morvai Zsolt / 2017-11-08 zene
Nagyon kellemes estének nézhetünk elébe a csípős széllel keretezett novemberben, hiszen a magyar alternatív zene krémje tart audeciát a Zsolnay Negyedben.

A hónap tizedik napján kicsit felköltözik az E78 színpadára a vidám indie-folkos Margaret Island, akik popzenéjükkel már milliókat bűvöltek el. A zenekar 2013 őszén alakult poptrióként, de a Mumford & Sons felemelkedése rájuk is nagy hatással volt, az évek alatt pedig komplett zenekarrá dagadtak, így egy teljesebb hangulatvilágot bemutatva elkészítették első lemezüket 2015-ben Egyszer Volt címmel.

Az est tapasztalt, vén rókájának nevezhető a 17 éve működő Hiperkarma, akik már túl vannak minden nehézségen, amin egy nagynevű zenekar áteshet. Ez idő alatt különleges dalaikkal és egy egész generációt felnevelő szövegeikkel az egyik legmeghatározóbb alternatív zenekarrá nőtte ki magát a Bérczesi Robi által vezetett együttes. Hiszen a Hiperkarmában minden benne van: az élet jó és rossz oldala, a hullámvölgyek és a magaslatok. Talán ezért is tud mindenki oly’ jól kötődni a zenekarhoz. A fülbemászó dalokról nem is beszélve.

E78 (Zsolnay Kulturális Negyed) November 10. 20:30. Jegyár: 1990-2990 Ft.

lokál
A Made in Pécs-díj 2023 jelöltjei: Az év civil projektje
 
lokál
Made in Pécs-díj 2022 – A Zöld Pécs kategória jelöltjei
 
lokál
Portré: Neményi Réka