Kultúr Faktor – Beszélgetés Felcser Mátéval
Kultúr Faktor – Beszélgetés Felcser Mátéval
Papp András / 2022-06-29 súgó
A Kutúr Faktor a Bázis Addiktológiai Szolgálat programja, amely a művészet és a kultúra nézőpontjaival szeretne több oldalról is rátekinteni a drogfüggésből való felépülés jelenségére.

A programsorozat szervezőinek célja, hogy közelebb hozzák a józan kultúrát a helyi közösségekhez, továbbá rá szeretnének világítani arra, hogy egyeseknek a kezeletlen függőségük miatt nem teljesedhet ki az életük és a tehetségük. 

A Kultúr Faktor vendége ezúttal Felcser Máté, a Punnany Massif frontembere lesz. Június elején felrobbantotta az internetet a Márkó és Barna síkideg podcast, melyben Máté őszintén beszélt a háta mögött hagyott drogfüggőségéről. Mára teljesen leállt a szerekkel, de elmondta, hogy 17 éves kora óta folyamatosan alkohol- és drogproblémákkal küzdött: „Egy idő után beszakad a tudatod. Teljesen összezavarodott az elmém”. Mindezekkel párhuzamosan belekavarodott egy olyan örvénybe, ahol mindenbe belekezdett, de befejezni nem tudta a projektjeit. Ennek is volt köszönhető, hogy az elmúlt négy évben nem adott ki új lemezt a Punnany Massif. Örömhír viszont, hogy július 23-án végre kijön a banda új albuma, az pedig még nagyobb jóság, hogy mindezt augusztus 12-én a Káptalan Kertben is meghallgathatjuk a zenekar pécsi koncertjén.

A beszélgetést jó szívvel ajánljuk sokak okulására, Máténak pedig sok erőt és kitartást kívánunk ehhez a buktatókkal teli, de csodálatos úthoz.

Made in Pécs Café (Kazinczy utca 1) Július 5. 18:00. Ingyenes.

lokál
R2DK, a pécsi R2D2
 
lokál
Hangos (a) könyvtár
 
súgó
Beyond 2000