Csillagászati Hét
Csillagászati Hét
Papp Viktorina / 2017-03-06 súgó
Rejtélyes, tudományos és kalandos utazással vár mindenkit március második hetében a Zsolnay Kulturális Negyedben lévő Planetárium, ahol szkafander és hipergalaktikus űrsebesség nélkül is bejárhatjuk a kozmosz legtávolabbi pontjait.

Állandó útitársaink olyan neves csillagászok és kutatók lesznek, akikkel az univerzum titkai között kutakodhatunk, ráadásul csillagharcosnak és stopposnak sem kell állnunk erre az időszakra.

Reméljük, hogy a Csillagászati Hét időtartama alatt legalább háromszor (hétfőn, szerdán és pénteken) biztosan derült lesz az idő, hiszen ingyenes távcsöves bemutatóval várják az érdeklődőket a Csillagteraszon este 7 órától. Ha esetleg korábban érkeznénk a megfigyelésre, a bemutatók előtt közvetlenül a Látogatóközpontban rendhagyó előadásokat hallgathatunk a földöntúli Földekről, a sci-fi-k világáról és olyan sokrétű témákról, mint az űrbányászat vagy a marsi utazás. Ha imádtuk a Csillagok között és a Mentőexpedíció című sikerfilmek helyszíneit, hangulatait, szinte kötelező az utóbbi két előadás. A hétvége természetesen főként a családi és gyermekprogramoké, így szombaton már matinéidőben ingyenes programmal várják a 6-12 éves kis csillagászokat a Látogatóközpontban, miközben a Planetáriumban ugyanebben az időben a csillagképekről hallhatunk mesés előadást. Derült idő esetén Napfoltot figyelhet akár az egész család közösen, hogy aztán földönkívüli kísérletek részesei legyünk.

Az előadások díjkötelesek, ugyanakkor napijegy vásárolható 1200/900Ft-ért.

Planetárium (Zsolnay Kulturális Negyed) Március 6-12. Részletes program ITT

film
Whiplash
 
súgó
Post_Punk_Posters
 
ételital
Külvárosi gasztró: Adria Coffee & Bakery