Az orosz lélek varázsa
Az orosz lélek varázsa
Papp András / 2021-11-09 súgó
Muszorgszkij, Csajkovszkij és Stravinsky műveket hoz a Kodály Központba a Győri Filharmonikus Zenekar. A hangversenyen Rajna Martin, a zseniális fiatal karmester vezényel, közreműködik Devich Gergely, a cselló ifjú mestere.

A romantika idején nagyhatású orosz zeneszerzők, írók, művészek jelentek meg a kultúra látóterében, akik olyan arculatot adtak hazájuknak, mely rengeteg szálon táplálkozik a nyugat-európai hagyományból, ugyanakkor félreérthetetlenül orosz: nagy, szeszélyes, szenvedélyes, túlzó és regényes. Muszorgszkij szimfonikus költeménye (az Éj a kopár hegyen) egyszerre az orosz mondavilág zenei adaptációja, romantikus programzene és az impresszionizmus előfutára. Csajkovszkij Rokokó variációi a romantikus gordonkaversenyt állítják új fénytörésbe. Stravinsky Petruskája pedig vérbeli 20. századi zene, tematikája és meseszerűsége mégis folytatja az orosz romantikus hagyományt.

Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.) November 11. 19:00. Jegyár: 3990/4990/5990 Ft, de 6-18 éveseknek díjmentes jeggyel látogatható!

film
1945
 
lokál
A jó munkamegosztás alapja a bizalom
 
súgó
Őket is hazavárták