Tánc és légtorna Pécs szívében
Tánc és légtorna Pécs szívében
Győrfi Attila / 2020-08-06 lokál
A pécsi Savage Works 2019 elején jött létre azzal a céllal, hogy új színt vigyen Pécs művészeti életébe. A társulat tagjai mind újító szelleműek, akik hisznek abban, hogy a megszokottól eltérő, új utakat kell keresni. Fennállásuk óta több nagynevű rendezvényen mutathatták már meg magukat. Ilyen volt a 2019-es Zsolnay Fényfesztivál, a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, illetve a budapesti Pole Theatre Hungary.

A társulat kezdetben a különböző táncművészeti irányzatok vegyítésével, modern zenék használatával és formabontó mozgásvilágával tűnt ki a tömegből, de az utóbbi hónapokban egy új irányzat, a légtorna vegyítésével is foglalkozunk.

Jelenleg egy egészestés, kétfelvonásos darab elkészítésén dolgozunk, ami minden időnket leköti: nem csak a lépések begyakorlása, hanem a különböző cirkuszi szerek megfelelő használata, gyakorlása rendkívül időigényes és fárasztó folyamat, ami egész embert kíván. A darab bemutatása 2021 áprilisában esedékes, ami nem csak Pécsett, hanem Budapesten is látható lesz. A készülő darab rendkívül nézőbarát, könnyed és befogadható – mindez természetesen a szakmai minőség megtartásával.

A próbatermi elfoglaltságokon kívül folyamatos kapcsolatban állunk két pécsi fotográfussal, Körtvélyesi Lászlóval és Kálecz Rudolffal, akikkel néhány havonta új projektet valósítunk meg.

Felismertük, hogy fontos az utánpótlás kérdése, így 2020 nyarán létrehoztuk iskolánkat, a Savage Works Juniort. A képzés 2020 szeptemberétől 2021 májusáig tart, a jelentkezés pedig már elkezdődött. Hosszútávra tervezünk, így ezt a képzést minden évben szeretnénk elindítani. A diákok megismerkedhetnek a Savage Works által képviselt tánc alapjaival, tréningjével, illetve elkezdhetik a cirkuszi szerek gyakorlását is. A képzés rendkívül sokoldalú: az alapok megismerésén túl nagy figyelmet fordítunk a bemelegítés, nyújtás, erősítés hangsúlyozására, képességfejlesztésre, illetve a biztonságos eszközhasználatra. Jelenleg a következő szereket tanulhatják a diákok: straps (gurtni), loops (körkötél), karika és lengőrúd.

Csapatunk folyamatosan várja a jelentkezőket, akik szeretnék kipróbálni, milyen érzés szabadon táncolni és fejjel lefelé trükköket csinálni. Gyere és lógj velünk!

 

zene
9. Made in Pécs Fesztivál – Vendég: Szeged, Brno
 
lokál
Portré: Varga Rita
 
lokál
Portré: Vastagh Gyula