Pécsre érkezik a HR Fest 2023 tavaszán
Pécsre érkezik a HR Fest 2023 tavaszán
promo / 2022-11-15 lokál
Az ország egyik legnagyobb HR, business témájú konferenciáját évekkel ezelőtt álmodta meg Tóth Gergő. Mára a Forbes 35%-os tulajdonrészt vásárolt a rendezvényben, és az egyik legmeghatározóbb üzleti fesztivállá nőtte ki magát. A főtámogatókkal beszélgettünk a márciusi tervekről, a pécsi HR Festről.

"Először 2019-ben kezdtünk el tárgyalni a HR Fest szervezőivel, amikor elhatározták, hogy több sikeres budapesti feszt után vidék felé is nyitnak: így esett, hogy 2022-ben az első kecskeméti, majd 2023-ban az első pécsi HR Festnek is mi lehetünk a főtámogatói, szervezőtársai” – Stankovics Mátyás, a Viapan Group HR szolgáltató marketing igazgatója arról, miként kerültek kapcsolatba a HR Festtel. “Gergőék valami olyasmit álmodtak meg, ami a mi üzleti szemléletünkkel abszolút egybevág: egy laza, bullshit-mentes, fesztiválhangulatú közeg, ahol a színpadra a legmenőbb, legfrissebb trendek kerülhetnek fel a HR berkekben egyébként szokásos 'munkaügyes' témák helyett. Egy HR Fest remek hely arra, hogy egy régió cégei, cégvezetői, HR-esei összejöjjenek és kötetlenül élvezzenek egy szakmai napot.”

Az elmúlt néhány évben a szervezők valóban nagyot fejlődtek: 4-5 év alatt az induláskori budapesti Akváriumos HR Fest óta lassan körbeérnek a legnagyobb vidéki városokon (Debrecen, Győr, Kecskemét, és most Pécs), de tartottak már szakmai konferenciát a Lupa Beachen is – mert igenis lehet fürdőgatyában a strandröpi pályán is networkolni. 

A Forbes beszállásával (a HR Fest tulajdonjogának 35 %-át vásárolta meg a vezető business lap kiadója 2022. októberében) a népszerűség, és a kötetlen lazaság még ambiciózusabb tervekkel párosult: a jövőben a szervezők szeretnék lekövetni a Budapesten már megvalósított Business Fest koncepcióját, azaz több iparág bevonásával valódi business HUB-okat létrehozni az ország legalább 5 sarkában. 

“Ennek a koncepciónak szerettünk volna részesei lenni mi is – folytatja a Viapan Group marketingvezetője – Azzal, hogy Pécsre hozzuk a HR Festet, szeretnénk a jövőre is rányitni az ajtót: Pécs egy vonzó, befektetésre, businessre alkalmas nagyváros, ahol a városvezetés és a helyi network tárt karokkal fogad egy-egy hasonló kezdeményezést. Abban bízunk, hogy Gergőék terjeszkedésében, és a későbbiekben a vidéki Business Festekben mindenki meglátja azt a potenciált, ami valójában megvan bennük: egy aktív, hiteles, trendi business közösséget kovácsolhat. Ez nekünk, HR cégként kiemelten fontos – akár új munkahelyeket teremthet vagy a meglévőket egy kicsit jobbá teheti. Mi erről fogunk 2023. márciusában beszélni a pécsi HR Fest X Viapan rendezvényünkön. Amivel már most tudunk készülni, hogy a szervezők számára felmérjük a helyi cégek, vállalatok igényeit, ötleteit, vágyait: egy ilyen rendezvényen számos nemzetközi, országos hírű, de akár helyben releváns szaktudással rendelkező HR szakember színpadra kerülhet. Keressük azoknak a termelő cégeknek a HR-eseit, cégvezetőit, akik kiállítóként standdal megjelennének a Festen, akár egy-egy témában kerekasztalbeszélgetésre, akár önálló előadásra szívesen vállalkoznának – és bár jelenlegi kérdőívünk egyelőre inkább igényfelmérő, de főtámogatóként igyekezni fogunk képviselni a helyi cégek érdekeit.”

A HR Fest Pécs márciusi konferenciájáról tehát ezen az űrlapon lehet érdeklődni a Viapan Group csapatánál.

(A rendezvény pontos részletei még szervezés alatt.)

(X) 

 

 

súgó
Kocsis Zsófia, aki a Rómeó és Júliára készül
 
lokál
Kisvideókkal népszerűsíti a helyit Teleky Zoltán
 
lokál
A Magasház