Made in Pécs-díj 2017 – Az év új vendéglátóhelye
Made in Pécs-díj 2017 – Az év új vendéglátóhelye
szerk / 2017-12-11 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2017-es év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

BAZÁR

Nem titok, nagy rajongói vagyunk a kézműves söröknek. A Nick udvarban megnyílt BAZÁR csapata pedig a kézműves sörökhöz ért a legjobban, ezt néhány helyen már bizonyították. Művész Presszó, Kisüzem, a néhai Egylet mind az ő munkájukat dicséri. A BAZÁR-ral viszont minden eddiginél magasabbra tették azt a bizonyos lécet. A hely enteriőrje maga a csoda, csakúgy, mint a 14 csapból folyó sörök mindegyike, arról nem is beszélve, hogy az italok mellé egy nagyszerű konyhát is megálmodtak, ami finom ízeivel rögtön rabul ejti a gyanútlan kóstolót. We love BAZÁR!   

Balkán Bisztró

Egészen elképesztő, hogy az Egylet csapatának szétválása után mind a BAZÁR, mind pedig a Balkán Bisztró bekerült kategóriájában  a legjobbak közé. De ezen nincs mit csodálkozni! A Balkán Bisztró olyan szépen hozza a zászlajára tűzött balkáni vonalat, hogy az csodálatra méltó. A konyhája stabilan magas színvonalat képvisel, napi ebédajánlatuk pedig a legjobb a városban. Sör és borkínálatukban is erős a balkáni vonal, olyan finom és különleges italokat lehet itt megkóstolni, melyek – majdnem – minden pénzt megérnek. Az meg már csak hab a tortán, hogy jó időben a Balkán kerthelyiségénél jobbat nem nagyon találni a városban.   

Reggeli

A Nappali csapata nagyot húzott azzal, hogy újra bevezette Pécsett a reggelizés fogalmát. A Reggeli megnyitása nem várt sikert hozott, a vendégek már korán reggel megszállják a helyet és szépen, komótosan megreggeliznek a bőséges kínálatból. A szűk étlap összeállításánál sokak ízlésére figyeltek, így sós, édes és vega finomságok is várják az éhes betérőket. A belső tér kialakítása és dizájnja csillagos ötös, az ételek finomak, a felszolgálók kedvesek, más nagyon nem is kell ahhoz, hogy a Reggeliben mindenkinek jól induljon a napja. Köszi, srácok, hogy megcsináltátok!

(A Made in Pécs-díjak odaítéléséről kizárólag szerkesztőségünk dönt, ám idén is kiosztunk egy közönségdíjat olvasóink szavazatai alapján. A közönségszavazás december 15-én indul!)

zene
A Made in Pécs Fesztivál számokban
 
zene
Jan Garbarek Group
 
súgó
Nézz pécsi filmeket! 2. rész