Made in Pécs-díj 2017 – Az év terméke
Made in Pécs-díj 2017 – Az év terméke
szerk / 2017-12-14 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2017-es év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Cobblers

Egy testvérpár, Varga Attila és Varga Dani gondolt egyet, és kidobott, kiszuperált bőröndökbe profi hangrendszert szereltek, amivel megalkottak egy új pécsi márkát, a Cobblerst. A bőröndök mind hangteljesítményben, mind hangzásban, és nem utolsósorban dizájnban bőven felülmúlják a hasonló kategóriájú bluetooth hangszórókat. A zenekofferek nagy bulik kiszolgálói is voltak ebben az évben, hiszen egy-egy alkalommal a Made in Pécs Caféban és a Lompos Uszkárban is ezek szolgáltatták a zenét.

Arteria Industrial

Szabó Ákos, Molnár „Hagyma” Viktor és Kóger Sára hármasa alkotja az Arteria Industrialt, ami olyan stílust és egyediséget képvisel, amivel az országban kevesen dicsekedhetnek. Műhelyükben ipari lámpák, kidobott bútorok kapnak csodálatosan új életet, amire nem csak a magyar vásárlók, hanem angol, holland, francia, amerikai és taiwani érdeklődők is felfigyeltek. Legnagyobb örömünkre a Reggeli berendezési tárgyai között is felbukkannak gyönyörű munkáik.       

Amalgam Collection

A világ legszebb autóinak tökéletes másait gyártja az Amalgam Collection a Zsolnay Negyedben lévő üzemében. Minden egyes makett hajszálpontosan olyan, mint az eredeti autó, és mindegyik darab kézzel készül, körülbelül 100 munkaóra alatt. A gyönyörű gépcsodák horribilis áron érhetők el, 500.000 forinttól 5 millió forintig terjednek áraik, de persze a világhírű autógyárak és Forma 1-es istállók örömmel nyúlnak a zsebükbe ezekért a pécsi különlegességekért.   

(A Made in Pécs-díjak odaítéléséről kizárólag szerkesztőségünk dönt, ám idén is kiosztunk egy közönségdíjat olvasóink szavazatai alapján. A közönségszavazás december 15-én indul!)

ételital
Enni borral 7. - sonka és bor
 
lokál
Légy a vendégünk!
 
lokál
Portré: Uhrik Dóra