Made in Pécs-díj 2016 – Kultúra Junior
Made in Pécs-díj 2016 – Kultúra Junior
szerk / 2016-12-12 lokál
Itt az év vége, és menetrendszerűen itt vannak a 2016-os Made in Pécs-díj kategóriái és jelöltjei. Idén is nagy vita előzte meg szerkesztőségünkben a jelöltek állítását, de, mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, valahogy mégiscsak dűlőre jutottunk abban, kik közül kerüljenek ki az idei díjazottak. Jó szívvel nyújtjuk át tehát a listát, és reméljük, minden jelöltnek örömet tudunk okozni. A kategóriák győztesei díjátadó gálánkon derülnek ki 2017. január 6-án, addig lehet izgulni!

Pécsi Bácsik Fesztiválja

A Tamás Éva Játéktára által kitalált és megvalósított Pécsi Bácsik Fesztiválja igazán remek kezdeményezés volt ebben az évben. Arra az ötletre alapult, hogy a gyerekek és a város lakói megismerjék azokat a pécsi „bácsikat”, akik fontos szereplői a városnak és kimagasló értéket képviselnek. A Pécsi Bácsikat bemutató videósorozat rendkívül népszerű volt, és ebből nőtte ki magát júniusban ez az egész napos családi fesztivál, ami hatalmas sikert aratott. Köszönjük a gyerekek nevében is!

Állatkert

Nagyon nagy várakozás előzte meg az új pécsi állatkert megnyitását, és azt kell mondanunk, hogy az ilyenkor szokásos kisebb fennakadásokon kívül minden pöpec módon sikerült. Az új pécsi látványosság beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Szeretik a gyerekek, szeretik a felnőttek és a turisták, igazán európai színvonalú, szép, modern, az állatok igényét szem előtt tartó állatkert született, amire büszkék vagyunk, és büszkén mutatjuk meg a Pécsre érkező vendégeinknek.    

Bende Kornélia

Bende Kornélia 2011-ben kezdte el a Dúdolda Zeneóvodát, és folyamatosan fejlesztve azt mára az egyik legkedveltebb és legszerethetőbb interaktív foglalkozássá nőtte ki magát. A háromgyermekes közgazdász anyuka mesés zenevilágot teremtve hetente közel száz csecsemőt, kisgyermeket és szülőt von be a közös zenélés örömébe. Az élménygazdag, sok hangszeres játék elbűvöli a kicsiket és a nagyokat egyaránt, mi pedig csak az kívánjuk, hogy még nagyon sokáig tartson ez a szép zenés utazás. 

(Idén is kiosztunk egy közönségdíjat, nagyon számítunk a szavazataitokra! A közönségszavazás december 13-án indul!)  

zene
Jan Garbarek Group
 
zene
Anëk, Mira Joo, Péló
 
film
Az Északi