Made in Pécs-díj 2016 – Az év művészeti eseménye
Made in Pécs-díj 2016 – Az év művészeti eseménye
szerk / 2016-12-12 lokál
Itt az év vége, és menetrendszerűen itt vannak a 2016-os Made in Pécs-díj kategóriái és jelöltjei. Idén is nagy vita előzte meg szerkesztőségünkben a jelöltek állítását, de, mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, valahogy mégiscsak dűlőre jutottunk abban, kik közül kerüljenek ki az idei díjazottak. Jó szívvel nyújtjuk át tehát a listát, és reméljük, minden jelöltnek örömet tudunk okozni. A kategóriák győztesei díjátadó gálánkon derülnek ki 2017. január 6-án, addig lehet izgulni!

Addikt

Soha nem jelöltünk még színházi előadást Made in Pécs-díjra, de most eljött az idő. A Pécsi Nemzeti Színház idei évadának meglepetése Szücs Zoltán Addictus című művének színpadra alkalmazása Addikt címmel, Anger Zsolt rendezésében. Zseniális előadás született fantasztikus színészi alakításokkal, amire a közönség is egyből ráharapott, ugyanis nagyon hamar elfogynak a jegyek az aktuális hónap előadásaira. Az alkotóknak szívből gratulálunk!

Pécs arcai

December 11-től január 24-ig volt látható a Pécsi Galériában a Focus csoport kiállítása Pécs arcai címmel, melyen 100 jeles, helyi személyiség arcképét nézhettük meg elsőrangú tálalásban, látványos, szemet gyönyörködtető fotográfiákon. Borbély Tamás, Cseri László, Harnóczy Örs, Kálmándy Pap Ferenc, dr. Lajos László és Marsalkó Péter munkái felvillantották azokat a pécsi értékeket, amitől ez a város sokkal több, mint bármely másik, és ezért csak köszönettel tartozunk nekik. 

Színe-Java – Válogatás Ilona Keserü Ilona életművéből

Ilona Keserü Ilona életművének jelentős részét mutatta be tavasszal az m21 Galéria a Színe-Java című kiállításon. A magyar és az egyetemes művészet élvonalába tartozó festőművész nem mellesleg Pécs díszpolgára, Munkácsy- és Kossuth-díjas művész, aki 2014-ben a Nemzet Művésze elismerést is megkapta. Roppant büszkék vagyunk Ilona Keserü Ilona munkásságára és arra, hogy pécsiként, itt élve és itt alkotva öregbítette a város hírnevét.

(Idén is kiosztunk egy közönségdíjat, nagyon számítunk a szavazataitokra! A közönségszavazás december 13-án indul!)  

film
Mozik karanténban
 
lokál
Kutyakisokos
 
súgó
Post_Punk_Posters