Madárbarát iskolakert
Madárbarát iskolakert
promo / 2017-06-26 lokál
A Pécsi Éltes EGYMI udvarán a madárbarát iskolakert már nyitva áll, hogy segítse a fiatalokat a tanulásban, a természet tapasztalat útján történő megismerésében. A kertet az öko iskolában tanulmányokat folytatók mellett a környező intézmények diákjai is látogathatják.

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Zöld Megoldás-pályázatának köszönhetően kerülhetett sor a Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben az iskolakert kialakítására, amely a speciális oktatást igénylő gyermekek fejlődését teszi lehetővé. A projekt megvalósulásához 1,5 millió forint támogatással járult hozzá a DDC. A létesítmény segít abban, hogy a gyermekek elsajátítsák a zöld szemléletmódot és erős közösséget hozzanak létre, mivel a környéken több olyan intézmény is van, ahonnan a gyerekek látogathatják majd a kertet. Az iskolakert ünnepélyes átadóját május 17-én tartották, amelyen az intézmény vezetése és a DDC képviselői is tiszteletüket tették.

A Duna-Dráva Cement Kft. 2011-ben hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot azért, hogy a kezdeményezéssel hozzájáruljon olyan fejlesztések, programok megvalósításához, amelyek a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek kiépítésére, megszépítésére szolgálnak. A legfőbb cél, hogy pénzügyi forrást biztosítsanak, amelyet a Pécs, Beremend és Vác környékén élők tudnak hasznosítani környezetbarát fejlesztések, programok megvalósítása során. Az idei évet is számításba véve eddig összesen 28 projekt valósult meg, vagy fejeződik be szeptemberig, és ehhez összesen 45 millió forint támogatást biztosított a vállalat. Magyarország egyik meghatározó építőanyag-gyártója kiemelt figyelmet fordít arra, hogy tevékenységét fenntartható módon, a társadalmi és környezeti szempontok maximális figyelembevételével végezze.

Bővebb információ ITT

(X)

lokál
Tettyei Romok: Ünneprontás kissferóval
 
zene
Amper szilveszter: DAIDAI + Esmen
 
súgó
Az orosz lélek varázsa