Kultúrkukások
Kultúrkukások
Papp András / 2020-03-04 lokál
Egy lelkes kis csapat a tavalyi évben két alkalommal is nagysikerű szemétszedést szervezett a belvárosban. A Kultúrkukások nevű társaság motorjával, Bogárdi Alizzal beszélgettünk.

Miért lett Kultúrkukások a nevetek?

A keresztapánk Köles Ferenc színművész, aki az első akciónkon a teljes családjával részt vett. A név onnan jött, hogy a csapat minden tagja kultúra-közeli illetve abban munkálkodó ember volt.

Miért tartottad fontosnak megszervezni ezt a közösséget?

Fontos, hogy végre ne csak beszéljünk a környezetvédelem fontosságáról, hanem cselekedjünk is. Szemetet szedni pedig nem egy bonyolult dolog.

Két belvárosi szemétszedésen vagytok túl. Mik a tapasztalatotok?

A szűkebb értelemben vett belvárosról szerencsére Pécs Városa gondoskodik. Láthatjuk hétköznap és hétvégente is a munkásokat, akik söpörnek, szorgoskodnak. Azonban ha néhány utcával kijjebb megyünk, már árnyaltabb a helyzet. Sok ház tulajdonosa szerencsére gondoskodik a közvetlen környezetéről, de ez esetleges. Ahogy pedig a külsőbb város (pláne a külváros és a külterületek felé) vesszük az irányt, nos, ott egyre szomorúbb a helyzet. A bokrok alja a belvárosban is tele van mindenfélével, rengeteg a cigarettacsikk, a műanyagkupak, és az apróbb szemét.

Tavasszal mikor és hol szerveztek szemétszedést?

Március 6-án 17:00-18:30-ig a Megyeri téren és környékén (FRISSÍTÉS: ez az akció a rossz idő miatt elmarad), március 22-én pedig 9:00-12:00-ig Gyükésben. Utána tea, kávé, zsíros és lekváros kenyér garantált annak, aki igényt tart rá!

 

 

zene
Robert Babicz
 
súgó
Budapesti Fesztiválzenekar
 
lokál
A repülőgépgyár visszahozta: Pécsett is vannak lehetőségek