Keresztény Tamás, aki tíz darabban játszik
Keresztény Tamás, aki tíz darabban játszik
promo / 2020-03-09 lokál
Új sorozatunkban az Apolló Kulturális Egyesület munkatársai mutatkoznak be.

Keresztény Tamás az Escargo Hajója színész-drámatanára. 2012-ben végzett színművész szakon Mohácsi János osztályában a Kaposvári Egyetemen. Dolgozott többek között a Belvárosi, az Örkény, a Szkéné Színházban és a HOPPart Társulatban.

Hány darabban játszol jelenleg párhuzamosan?

A Bóbita Bábszínházban háromban, az Örkényben A Dohány utcai seriff, a Szkénében az I. Erzsébet, a Kugler Art Szalonban a Sokadik pillangó, az Escargóban A legzenésebb mese, a Toldi, a Szociopoly és a Tisztelt szülő(k)! vannak színlapon.

Miképp lehet ezt a rengeteg szöveget megjegyezni?

Szerencsés alkat vagyok, a szöveg memorizálása nem okoz problémát. Talán csak A Dohány utcai seriff esetében vagyok egy kicsit stresszes, mert azt magyar és angol nyelven is játsszuk.

Van kedvenced?

Nincs. Mindegyik fontos valamiért. Egyik a holokausztról szól, a másik a hatalom természetéről, a harmadik a család széteséséről, stb…

Melyiket ajánlanád a közönségnek?

A Tisztelt szülő(k)!-et, az a legfrissebb. Csak alsó korhatára van, 14 év. Több generáció is magára ismerhet, átélve azt a mérhetetlen stresszt, amit az iskola jelent, de sok humorral átszőve.

Mik a legközelebbi terveid?

Izgalmas lenne az érettségi előtt álló fiataloknak bemutatni egy darabot, amely a bürokráciáról szól. Most Kafka írásait olvasom, abból szeretnék meríteni.

(X)

súgó
Pécsi dallamok - kortárs hangverseny
 
súgó
Maxim Vengerov és a Pannon Filharmonikusok
 
ételital
Enni borral 3. – burger és bor