Irány a Kelet-Mecsek!
Irány a Kelet-Mecsek!
szerk / 2018-04-09 lokál
Túrázzatok velünk minden hónapban az egész családdal! Rendszeresen jelentkező új rovatunkban egy könnyedebb sétával és egy közepesen nehéz túraútvonallal próbálunk ehhez kedvet csinálni. Ezen kívül mutatunk egy vezetett túrát is, plusz egy kulcsosházat, hátha szívesen éjszakáznátok az erdőben.

Kövestetői körséta kilátással

2 km | 1 óra | Indulás: Natur Hotel Kövestető (Pécs > Szászvár > Bonyhád buszjárattal vagy kocsival)

A szállodától induló Kövestető tanösvény jelzését és tábláit követve sok érdekességet tudhatunk meg a környékről, az itteni élővilágról vagy az erdészek munkájáról. A kilátóhoz ugyan egy meredek szakaszt is le kell gyűrni, de a csodás körpanoráma mindenért kárpótol. Gyerekekkel kiváló tavaszi kaland lehet!

Hegyen völgyön át

14,5 km | 4-5 óra | Indulás: Zobákpuszta (Pécs > Bonyhád/Komló buszjárattal vagy kocsival)

Útvonal: Zobákpuszta > Hidasi-völgy > Betyár-forrás > Cigány-hegyi kilátó > Hárs-tető > Üvegesek útja > Pusztabánya > Kis-kaszáló > Takanyó-völgy > Zobákpuszta

A Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetében haladó közepesen nehéz körtúra útvonala vadregényes, patakokkal, forrásokkal átszőtt völgyeken keresztül haladva emelkedik a Cigány-hegyi kilátóig. Útközben több forrásnál is felfrissülhetünk – érdemes megkóstolni üdítő vizüket!

Vezetett túraajánló

Interaktív erdészeti túra a Kelet-Mecsekben | április 28.|

A 10 km-es túrán sok érdekességet tudhatunk meg az erdőkezelés kihívásokkal teli feladatairól. Jelentkezés: ápr. 26-ig – kommunikacio@mecsekerdo.hu 
Részletek és további programok: Facebook.com/mecsekerdo

Szállás tipp

Gyopár kulcsosház: 20 férőhely, felszerelt konyha, fürdő+wc. 
További  erdei szálláshelyek: mecsekerdo.hu

 

zene
Cosa Polska
 
lokál
Made in Pécs-díj 2017 – Kultúra Junior
 
ételital
Teszteltük: Blöff Bisztró