Harry Potter Országos Verseny
Harry Potter Országos Verseny
promo / 2024-07-05 lokál
A tavalyi megyei verseny sikerességén felbuzdulva az idei tanévben országos szinten rendezték meg a Harry Potter Versenyt.

Ennek megvalósításában segített, hogy A Titkok Kamrája kitárja kapuit – kreatív művészeti boszorkány- és varázslóképző verseny rendezése a Pécsi Meszesi Általános Iskolában című projekttel 1000000 Ft támogatást nyert az iskola a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett, az NTP-TMV-23 kódszámú „Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” című pályázaton.

A jelentkezési határidőig 70 csapat nevezett az ország különböző pontjairól. A csapatoknak az 1. és 2. forduló során a Harry Potter és a Titkok Kamrája című regényhez kapcsolódóan kellett kihívásokat teljesíteniük: szabadulószoba, a regény mélységelvű ismeretét igénylő feladatsor, saját roxforti ház tervezése lapbook formában. Nagyon szoros versenyben alakult ki az országos döntő mezőnye.

Május 30-án begördült a Meszes Expressz a Harry Potter Országos Verseny döntőjébe jutott csapatokkal. Igazi varázsvilág várta a kis boszorkány- és varázslótanoncokat a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Általános Iskolában. Az ünnepélyes megnyitó és a csapatok bemutatkozó videóinak megtekintése után 15 különleges állomást jártak végig a csapatok: az Odútól Hagrid kunyhóján és a Szükség szobáján át egészen a Titkok Kamrájáig. Ezek során a kis boszorkány- és varázslótanoncok bemutathatták tudásukat a Harry Potter és a Titkok Kamrája című regény ismeretéről, de kipróbálhatták magukat kviddicsben, százfűléfőzetet készíthettek és segíthettek Weasleyéknek a törpementesítésében.

A legeredményesebben teljesítő csapatok: 1. Reducto (Tatabánya), 2. Szabad Manók (Nyúl), 3. Mágikus Kvartett (Pécs).

A versenybizottság kiosztotta a legjobb jelmezekért és a legjobb bemutatkozó filmekért járó különdíjakat, melyeket a Bisziboszik Ligája (Ajka) illetve a Vasárnap Délutáni Köpkő Klub (Pécs) és a Lánc 1 (Kecskemét) csapatai érdemeltek ki.

Az iskola terveiben szerepel, hogy a jövő évben is megrendezi a versenyt, így addig is érdemes olvasni a Harry Potter és az azkabani fogoly című könyvet!

(X)

zene
Menyhárt Jenő – Víg Mihály
 
súgó
POSzT Fesztivál
 
zene
Made in Pécs Fesztivál – Vendég: Józsefváros