Yokka desszertműhely
Yokka desszertműhely
Papp András / 2017-11-15 ételital
Szabó Réka 2011-ben megálmodta a Yokka sütiket, melyek viharos gyorsasággal a város kedvenceivé váltak. Most pedig tőle – és kollégáitól – megtanulhatjuk, hogyan is készültek azok a híres-neves finomságok.

A Yokka sütik néhány évvel ezelőtt robbantak be a pécsiek mindennapjaiba. Kávézókban, cukrászdákban lehetett hozzájutni a finomságokhoz, melyeket Szabó Réka készített hatalmas kedvvel és még nagyobb kreativitással. Egy-egy szelet Yokka sajttortáért érdemes volt a város másik végébe elzarándokolni, a kulináris élmény megért minden fáradozást. Ám Réka két év után abbahagyta a sütik gyártását, pihent egy kicsit, majd nemrég arra az elhatározásra jutott, hogy megszerzett tudását, tapasztalatát szívesen átadná másoknak is. Sokan keresték meg ugyanis azzal, hogy szeretnék elsajátítani a desszertkészítés fortélyait, így hosszas előkészületeket követően 2015 februárjában útjára indultak a Yokka desszerttanfolyamok. Innen pedig egyenes út vezetett a Yokka desszertműhelyhez, ami ma már egy nagy, jól felszerelt helyiségben várja a téma iránt érdeklődőket.

A lelkes desszertkészítők, akik részt vettek már a workshopokon, azt emelték ki, hogy rengeteg, otthon is könnyen alkalmazható új és hasznos praktikát tanultak, nem mellesleg pedig a jó és vidám hangulat varázsolta el őket, ami közben élmény a tanulás.   

Novemberi workshopok

Nov. 18. 9:00 – Macaron workshop

Nov. 18. 15:00 – Croquembouche workshop

Nov. 24. 17:00 – Ehető ajándékok

Nov. 25. 9:00 – Csokoládé-bonbon

lokál
Lemezbörze
 
ételital
Teszteltük: Krédli
 
súgó
A pécsi hárfa