Törzshely: Nedjalkov Balázs – Pécsi Kávé
Törzshely: Nedjalkov Balázs – Pécsi Kávé
Papp András / 2017-09-26 ételital
Sorozatunkban ismert pécsieket kísérünk el törzshelyeikre. Ezúttal Nedjalkov Balázzsal, a Mecsek Maraton Team Sportegyesület egyik alapítójával mentünk el kedvenc helyére, a Pécsi Kávéba.

„Nyitás óta járok ide. Nagyon szeretem ugyanis az újhullámos kávét, és ők voltak azok, akik először behozták ezt Pécsre. Egy magas színvonalú helyet nyitottak, ahová öröm betérni. Szeretem azt, hogy mindig ugyanazt a minőséget kapom ugyanabból a finom ízű kávéból, amin gyönyörű a tejhab és gyönyörűen tálalják is. Imádom lefényképezni a napi kávémat, mert mindig egy műalkotás van a tetején. A barátaimtól kaptam egy névre szóló bögrét – amit itt úgy őriznek, mint a hímes tojást –, és mindig abban kapom az italomat. 

A kiszolgálás kedves, és igaz, hogy néha cserélődik a személyzet, de 3-4 alkalom után mindig tudják, hogy mit iszom. Ha bejövök, már csak annyit kérdeznek, hogy jegesen vagy melegen kérem-e a kávémat, mert tudják, hogy úgyis flat white-ot fogok kérni, mert az a kedvencem.

Hogyha éhes az ember, akkor is jó választás a Pécsi Kávé, mert egyszerű, nagyon jó minőségű szendvicsekből lehet választani. De a macaron az hihetetlen! Ez az egyetlen hely szerintem Pécsett, ahol jó minőségű macaront lehet fogyasztani, a sós karamella és a nutellás a mindenem.

Amit nagyon szeretek még, és ami igencsak ritka Pécsett, az a belső kerthelyiség, ami egy kicsit intimebb hangulatot áraszt, és szerintem ettől lesz ez a kávézó nyüzsgő, de egyben csendes is.

Hétvégén általában itt kezdem a napomat, hétközben pedig munkaidő után térek be egy kávéra. Mindegyik napszaknak megvan a maga hangulata, szeretem a napi első kávémat itt meginni, és szeretem a napi utolsót is itt elfogyasztani. Általában kutyasétáltatáshoz kötöm a kávézást, fontos számomra, hogy egy hely kutyabarát legyen. A Pécsi Kávé abszolút az, a személyzet mindig friss vízzel kedveskedik a kutyámnak.  

Örülök, hogy egyre több jó kávézó nyílik Pécsett. Néha el szoktam menni máshová is megkóstolni a kávét, de én A Kávé Házának a kávéját szeretem, ezt árulják itt, ezért egyértelmű, hogy a legtöbbször ide jövök.”

 

súgó
Finlandia 100
 
film
Budapest Noir
 
lokál
Dolgozó kutyák