Teszteltük: WunderBar
Teszteltük: WunderBar
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-12-20 ételital
Kicsi, de gondos étlap, szívből jövő, hiteles vendéglátás.

Megéri a ki- és betérőt a Király utcáról a WunderBar, hiszen mindösszesen 50 métert kell a kapualj után a belső kert felé sétálni. A folyosó-átjáróban falra festett nagy logo jelzi az irányt, ezzel is mutatva, az ajtón túl várnak a csodák.

A kertbe lépve még az őszi szürkeségben is vonzó a hófehérre festett, fából ácsolt terasz, ami rögtön magára vonja a tekintetet, és csak másodjára vesszük észre a nyáron biztosan árnyat adó dió- és fügefát, na meg persze a bejáratnál még most is sárgálló citromcserjét. Na de bármennyire is vonzó a kert, a nyirkos hidegből sokkal vonzóbbnak tűnik a belső tér, ami apró részletekben gazdag, mégis letisztult. Ahogy belépünk, rögtön érezzük, hogy jó kezekben leszünk. Előzékeny és szakszerű útmutatást kapunk mind a helyválasztáshoz, de természetesen az étlaphoz is. A nap bármelyik szakához találunk itt inni- vagy akár ennivalót.   

Vacsoraidő kezdetén érkeztünk, a szendvicskínálatot szemügyre véve gyorsan döntöttünk. Aperitifnek egy meggyes házi limonádét és egy gyömbérszörpöt választottunk. A vega szendvicseken kívül a teljes sort kirendeljük, pont jó lesz vacsorára – gondoljuk. Mindhárom szendvicsünkről elmondható, hogy belekerült minden, amit ígért az étlap. Az érlelt sonkásban a jó minőségű sonkát jól egészíti ki a folyóssá olvadt sajt, a füstölt lazacos tökéletesen hozza azt, amit egy ilyen típusú szendvicstől várunk, a kolbászosban pedig jól érvényesül a házi kolbász konkrét ízvilága. Jól esik melléjük egy pohár kicsit gyümölcsös és könnyű Kronenburg Blanc. Ennyi szénhidrát után desszertnek már csak kávét választunk, de az is biztos, hogy egy croissantra még visszatérünk: a nutellás-banános vagy az aszalt áfonyás-tejkaramellás sokat ígérő energiaforrásnak tűnik. A kínálatban még gondosan válogatott borok és sörök találhatók, szemmel láthatóan csak olyanok, amelyekhez van kötődés, és amit szívből tudnak ajánlani.

Király utca 20. H-Szo 10:00-22:00.

Értékelésünk: 5/5 

Számla

Ristretto: 360 Ft

Cortado: 430 Ft

Gyömbérszörp: 680 Ft

Meggyes limonádé: 680 Ft

Kronenburg Blanc 0,25: 630 Ft

Szendvicsek (érlelt sonkás, kolbászos, füstölt lazacos): 780 Ft, 780 Ft, 880 Ft

Összesen: 5220 Ft

 

film
Az igazság
 
ételital
Mesélő épületek
 
lokál
Pécs Cabrio