Teszteltük: Szünet
Teszteltük: Szünet
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-06-19 ételital
Rokonszenves hívószavak a vegántól a kézművesig. Jónevű beszállítók és partnerek. Ja, és ecetes üdítők!

Napsütéses hétköznap délután a Jókai téren eddig sem volt nehéz olyan helyet találni, ahová leülve nincs más dolgunk, mint egy kicsit belebambulni a csendes vagy éppen hangos pécsi délutánba. A nemrégen nyílt Szünetben is valami ilyesmi a cél. Állj meg, ülj le, igyál valamit, egyél egy falatot, és a fogyasztás mellé kínált nyugodt percek emlékét is vidd magaddal, amikor lejárt a szünet.

A kínálatból minden kényelmesen megehető, megiható 20 perc alatt, de ezt persze csak akkor tegyük, ha valóban csak egy klasszikus szünetnyi időnk van. De akár az egész napot is végig ülhetnénk itt a tér forgalmát úgy nézve, mint egy mozit. Minden napszakra van itt megfelelő ajánlat. Reggelire mondjuk narancslé és croissant, ebédre valamilyen krémleves és egy szintén naponta változó wrap.

Mi délutánra időzítettük a Szünetet, és a kávézás mellé a bármikor jól bevethető olaszos ihletésű szendvicseket választottuk. Egy panini és egy focaccia, bennük mozzarella, bazsalikom és paradicsom, illetve sonka, melléjük olivabogyó és egy kevés saláta. Mindenből pont annyi, hogy átvészeljük vele a délutánt. A szendvicsek mellé kívánkozott a kávé, és az italkínálatból legizgalmasabbnak ígérkező gyümölcsecet-fröccsből egy körtés, de alma- vagy málnaecetből készültet is választhatunk. Frissítő, gyümölcsös és természetesen savanyú, de aki bírja, ne hagyja ki, mert jó hatással van a vércukorszintre és segíthet a fogyásban is. Így nyugodtabban választhatunk akár fagyit vagy édességet, bár ezekből is egészséges változatok vannak a Szünet étlapján. A sütik nyers vegánok, amik a Natúr Ételbárból érkeznek, a Hideg nyalat fantázianevű dobozos fagyi meg szintén minden mentes. A néhány nyár óta a hazai szakértő pultok nem is olyan titkos favoritja, az espressotonic itt is rendelhető.

Jókai tér 7. K-CS 10:00-19:00, P 10:00-21:00, Szo: 11:00-21:00, V: 11:00-19:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla

Mediterrán focaccia rukkola salátával: 890 Ft

Panini caprese olivabogyóval: 790 Ft

Espresso: 380 Ft

Házi esszencia (gyümölcsecetes fröccs): 450 Ft

Bodzaszörp: 450 Ft

Összesen: 2960 Ft

 

lokál
Civileket támogattunk
 
ételital
Teszteltük: Jovánczai Hétpecsétes Hús- és Hentesárubolt
 
ételital
Külvárosi gasztró: Teca Italbár