Teszteltük: Nana Bistro & Bar
Teszteltük: Nana Bistro & Bar
szerk / 2017-03-09 ételital
A pécsi belvárosban tavaly év végén felpezsdült az étteremnyitási kedv. Többek között ekkorra készült el az egykori pub helyén a Nana Bistro & Bar, ami még egy kicsit keresi a helyét, bár láthatóan van vendégforgalom, mégis volt már étlapcsere, napi menü bevezetése, személyzetben cserék. Tegyük hozzá, ezek – eddigi tapasztalataink alapján – javítottak a kialakult összképen.

Az első hetek bizonytalanságai után februárra már egész flottul haladtak a dolgok, amikor beültünk vacsorázni. Kaptunk étlapot, rendben megjött a pohár borunk, a választék jó, az árak picit emelkedettek.

Az ételekről csak összesítés: a levesek korrektek, a gulyás jobban bejött, mint a húsleves, ott több volt a játék, nem biztos, hogy megérte. A tészta rendben, hozza az elvárásoknak megfelelőt, a marharaguval sincs semmi gondunk, jó ízek, jó állag. A desszertek közül a Panna Cotta jött be inkább, de a helyben készített mangófagyi viszi a prímet.

Alapvetően azért a Nana nem klasszikus étterem. A kialakítás, a hangulat arra predesztinálja, hogy valódi bár legyen, hangulattal, pezsgéssel, amit Pécsett még tanulni kell. A közönségnek is. Kétségtelen, hogy van hangulata, kellemes a belső dizájn, vannak ötletes elemek, kényelmesek a székek, van elég hely a kabátoknak, a vendégtérben nincs ételszag. Ez mondjuk elvárható volna mindenütt, még sincs így.

De összességében az esti verzió van jobban kitalálva, a trendi hely feeling ott jobban átjön, az ablakok melletti asztalok rendre meg is telnek. Napközben kicsit kávézó, kicsit étterem, egyetlen apró megjegyzéssel: a déli menü valóban erősen felülárazott.

A Nana vállalható, jó konyhával rendelkező trendi szórakozóhely, ennek megfelelően kicsit pluszos árképzéssel, kellemes hangulattal. Várjuk a teraszt is.

Király utca 2. V-Cs 11:00–23:00; P-Szo 11:00–02:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla: 

Marhahúsleves hússal töltött raviolival: 1290 Ft

Gulyásleves: 1290 Ft

Gnocchi zsályával, gorgonzola szószban: 1990 Ft

Vörösboros marharagu téli zöldségekkel: 2990 Ft

Panna Cotta mangó fagyival, eperkrémmel: 990 Ft

Citromos túrótorta, erdei gyümölccsel: 990 Ft

Összesen: 9540 Ft

lokál
Az autós világmárkák odavannak a komlói ötletekért
 
zene
Szabadkikötő születésnap
 
súgó
Magukról beszéltek