Teszteltük: Jókai Cukrászda
Teszteltük: Jókai Cukrászda
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-07-17 ételital
Új helyen, de a régi következetességgel hirdeti tovább a Jókai a minőségi, valódi alapanyagok igéjét.

A cukrászda költözése előtti utolsó napokban, az immáron régivé nemesült teraszon nyújtottuk el az álmos szerda délelőttöt, és aligha tehettük volna jobban.

Tányérunkból föl-föltekintve az osztálykirándulós szezon vonulását szemlélhettük, de annál azért jóval izgalmasabb volt az első kör két kiszemeltje, a ribizlis brownie és a krémes. A ribizli savanykás és üde íze arányosan egészült ki a brownie-k sűrű csokijával, egyre kisebbeket szeltünk a villával, hogy elnyújtsuk az élményt. Eközben a krémes tésztarétege és a lágy krém hozta a jónál még jobb élményt. Nehéz ugyanis jól csinálni az egyszerűnek látszó krémest, de a Jókaiban tudják, hogyan lesz a krém könnyű, de mégsem folyós, és a leveles tészta szinte észrevehetetlen, könnyű és mégis roppanós. Az első körös rendelésünket egy erős doppióval és egy cappuccinóval zártuk, mindkettő tökéletesen hozta, amit vártunk tőlük, és új erőre kapva folytattuk is a rendelést.

Az epres pannacotta és a szezonja csúcsán lévő eperragu méltó társa lett az első félidei csapatnak. A könnyű édes krém és a szintén édes, de mégis kicsit savanykás eperragu tökéletes harmóniát alkottak, így szépen lassan kanalazgattuk a délelőtti napsütésben, grammonként haladunk a tökéletes befejezés felé, és közben már a leendő új helyet tartottuk szemmel, ami bizony megérdemelte már, hogy újra lakót kapjon. A Jókai Cukrászdában évek óta következetesen ragaszkodnak a minőségi alapanyagokból készülő desszertek, torták, krémek, fagylaltok készítéséhez, és nagyon reméljük, hogy ez az Elefántos Ház földszintjén sem lesz másképp. Ott már tágasabb környezetben, nagyobb beltérben és nagyobb teraszon hirdethetik tovább az igét. Mert az igehirdetést komolyan is gondolják, szórakoztató, de mégis tanulságos közösségi média-bejegyzéseikben olyan örökbecsű tételek is szerepelnek, mint a „Miért nem rózsaszín a puncs fagyi?” – és a magunk részéről csak támogatni tudjuk az efféle ismeretterjesztést.

Jókai tér 6. H-V 10:00-21:00.

Értékelésünk: 5/5 

Számla

Cappuccino: 480 Ft

Doppio: 740 Ft

Pannacotta: 420 Ft

Brownie: 620 Ft

Sorbet: 280 Ft

Krémes: 520 Ft

Összesen: 3060 Ft

 

 

film
Megfojtott virágok
 
zene
Kubalibre
 
lokál
Pécs Anno