Teszteltük: Filter Jegybár
Teszteltük: Filter Jegybár
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-11-19 ételital
2 in 1: bár és jegyiroda egyben, ahol az arányokon van a hangsúly és itt ahhoz nagyon értenek.

Mintha egy nappaliba lépnénk, hangulatos fények, könyvespolcok és egy teljesen körbejárható pult fogadja az idén augusztusban megújult bárba érkező vendégeket. Ugyan a vendégoldalon ülünk, de bármikor átsétálhatunk a bártender oldalára is, a Filter így már az első korty előtt is nyújt valami szokatlant és izgalmasat.

Már a kávérendeléskor is érezhető, hogy figyelnek a részletekre, hiszen a kávé egy egészen apró budapesti mikropörkölőből érkezik. Nem újhullámos, gyümölcsös, hanem olaszos, sötétebb pörkölésű, hiszen ez illik a koktélok mellé. A koktélokhoz szakszerű vezetést kapunk bártenderünktől, akiről hamar kiderül, hogy a világ 50 legjobb bárjába beválasztott budapesti Boutiq’-ban alapozta meg tudását, és számos verseny valamint nemzetközi kaland után jött vissza Pécsre.

Hamar megállapodunk abban, hogy gin legyen az alapja italunknak, és köszönhetően a szinte nyári ősznek, bátran választjuk a könnyed, frissítő koktélt, a Lisztomániát. Italunk, mint megtudjuk, nem csak azért viseli a híres zeneszerző nevét, mert a Filharmónia jegypénztárában keverik, hanem mert a legenda szerint Liszt kedvelte az Irsait.

A Filterben nagy hangsúly van a minőségen, hiszen koktélt is csak jó alkoholból lehet keverni, de a minőség mellett az alapanyagok származási helye is fontos. Amit csak lehet, a környékről szereznek be. Így találtak rá a ma már különlegességnek számító ürmösre is a villányi Gál Pincészetben: diósat, szilvásat és almásat kóstolhatunk.

Az alkoholmentes szekció is megérdemli a figyelmünket, már csak azért is, mert az ipari vendéglátás limonádé-áraival megegyező összegért kaphatunk előttünk készülő frissítőket olyan különleges alapanyagokból, mint a fenyőrügy, a grapefriut permet, a tőzegáfonyalé vagy a wu long tea (alacsony koffeintartalmú kínai tea).

Mindeközben pedig valódi jegyirodaként is működik a hely, a Filharmónia Magyarország és más koncertszervezők eseményeire is árusítanak jegyeket.

Színház tér 2. K-Szo 14:00-22:00.

Értékelésünk: 5/5

Számla:

Espresso: 350 Ft

Cappuccino: 490 Ft

O, Tannenbaum: 790 Ft

Lisztománia: 1790 Ft

Ürmös a Gál Pincészetből 1 dl: 890 Ft

Összesen: 4310 Ft

 

súgó
Diverzitás
 
film
Szcientológia, avagy a hit börtöne
 
lokál
Egészséges kalandok a természetben