Teszteltük: Café Presto
Teszteltük: Café Presto
szerk / 2016-09-13 ételital
Van abban némi kihívás, ha egy hely neve alá a Coffee & Pasta feliratot biggyesztik. Akkor ezek itt minimum tökéletesek, hisszük, miközben helyet foglalunk. Bent, mert a kerthelyiség a borongós-napos időben is tele van.

Az étlap nem túl hosszú, de azért van választék, mi tésztázunk, hiszen Pasta. Előtte azonban két leves, a málnakrémleves hűvössége csábító, ebédpartnerem a paradicsomlevessel teszteli az olaszosságot. Igazándiból mindkettő korrekt, a málna gyümölcsös, édes-savanykás, a három pici túrógombóc lehetne több is, mert finom együtt. A paradicsomleves sűrű, darabos, diszkréten fűszeres, a bevezetésen átmentek, átmentünk.

És akkor két spagetti, az adagok emberesek, de ez idehaza szinte követelmény. A tészta sok, szerencsére nincs túlfőzve, bár az al dentén picit túlment. Az enyémen fokhagymás, petrezselymes, olívaolajos mártásban tigrisrákfarkak, úgy tucatnyi talán, méretükkel nincs gond, fagyasztott áru, de összességében korrekt. A carbonara túlzottan szalonnás, és a mártásnak sincs meg az elvárt selymes krémessége.

Egyik fogás sem rossz, mindegyik hoz egy elvárt szintet, mennyiségben mindenképpen, minőségben itt-ott apróbb, viszont könnyen javítható hibákkal.

Pluszban egy apró megjegyzés: nem szeretjük, ha a vendégtér egyben iroda is, és a szomszéd asztalnál beszélik meg a rendeléseket, a szállítói tévedéseket. Nem érdekel, sőt zavar, ha számlákkal, iratokkal teli asztal mellett ebédelek, ez nem ide való.

Ebédidőben egy szűk óra alatt végzünk, még a kávé is belefér. Ami egyébként egész korrekt, a presszó rövid, nem kell a csészét megtölteni, így tökéletes zárás.

A kávéval a magyar átlag fölött, de a tésztákat még érdemes volna a megbízható középszerűségből elvinni az izgalmas irányba. A kedvencem azonban az uborkás limonádé lett, arra még biztosan visszatérek.

(Kossuth tér. H-Cs 8:00–22:00; P-Szo 8:00–24:00; V 11:00–22:00.)

Értékelésünk: 3/5

Számla: 

Málnakrémleves: 890 Ft.

Olasz paradicsomleves: 890 Ft.

Spagetti carbonara: 1490 Ft. 

Spagetti tigrisrákokkal: 2990 Ft. 

Uborkás limonádé: 690 Ft.

Almás limonádé mentával: 690 Ft. 

Presszókávé: 360 Ft. 

Cappuccino: 400 Ft. 

Összesen: 8400 Ft. 

 

súgó
Co-Work – Orosz Klára, Roskó Gábor és Szíj Kamilla kiállítása
 
zene
Proxy + Palotai
 
ételital
Külvárosi gasztró: Mackó Söröző