Teszteltük: Puszi Café
Teszteltük: Puszi Café
Müllner & Kálmán Content Lab / 2020-07-15 ételital
Finom részletek, kidolgozott koncepció, lendületes megvalósítás.

A volt szolgáltatóházakban, vagy akár a sokemeletes panelek aljában berendezkedő vendéglátóhelyek új életet lehelhetnek egy környék életébe. Ahogy az Ybl, a Rokusch, a Panír vagy a Block esetében is összekapcsolódott a tér és a funkció, úgy a Puszinak is minden esélye megvan erre.

A hirtelen zárás és az óvatos nyitás jegyében a magunk részéről keretes szerkezetbe helyezve az elmúlt három hónapot, a Pusziban találtuk magunkat akkor és most.

Akkor hétköznap, pár héttel a nyitás után, most hétvégén, pár héttel az újranyitás után, kétszer is elstartoltunk a Puszivonattal.

Ízléses, egyszerű, letisztult tér, ötletes, harsányabb színű párnák a fém-fa berendezés között, az ikonnak szánt puszira szánt száj is visszaköszön a párna-arzenálból.

Az Uránia burgert simán Uránburgernek olvassuk, ami itt ugye még csak félreolvasásnak sem számítana. Az újságpapírt imitáló alátéten érkező összeállítás formás, arányos, maga a látvány nem kelti azt az érzést, hogy sem randira, sem távolabbi ismerőssel találkozva ne rendelhetnénk, ami a hamburgereknél örök dilemma. Az Uránia magabiztos konstrukció, az alkotóelemek ízei megtalálják egymást a szintek között: a paprikakrém és a csemegeuborka, vagy a cheddar sajt és a grill bacon jól kiegészítik egymást. Az édeskrumpli ropogós és könnyű, a káposztasaláta pedig üde és egy kis ecettől puhább, selymesebb lesz, mint a majonézben úszó távolabbi rokonai. Plusz egy kis répa, kömény és bors teszik a coleslaw-t emlékezetes kísérővé.

Hétköznaponként menüvel (levessel és főétellel), az étkezés végén pedig változó desszertekkel variálhatjuk meg a napi betevőt. Jelenleg a palacsinták pörögnek, de mi nem azt, hanem egy narancsos-csokoládés muffin-t kóstoltunk, és azzal ki is merítettük a napi szénhidrát-keretünket. 

Az, hogy mindeközben az Achtung Baby-ről szól pár szám a háttérben, majd a James-től néhány korszakos darab a 90-es évek közepéről, lehetne mellékkörülmény is, ám ez esetben maradjunk annyiban, hogy a zenei ízlés mutassa az utat a kávénak is, amelyen még van mit csiszolni.

Dr. Veress Endre utca 11.

H–Cs 10:00-20:00; P 10:00-22:00; Szo 11:00-22:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla

Uránia burger (menüben, édesburgonyával és coleslaw-val): 2940 Ft

Szörp: 360 Ft (120 Ft/dl)

Cappuccino: 470 Ft

Összesen: 3770 Ft

 

lokál
Flamenco Pécs
 
lokál
Eximó Jégrém: Karanténia
 
lokál
Jó válaszokat kell adni a kihívásokra