Pécsi vendéglátós-válogatott
Pécsi vendéglátós-válogatott
szerk / 2016-06-14 ételital
Az Eb-őrületből nem maradhat ki Étel-ital rovatunk sem. Pécsi éttermek, kávézók, kocsmák személyzetéből összeállítottuk a pécsi vendéglátós-válogatottat a klasszikus 1-4-4-2-es hadrendben. Cikkünk csupán egy vicces játék, komolynak semmiképpen sem nevezhető gasztro-futball képzelgés.

Vezetőedző:

Mertlik László

A Blöff Café és a Blöff Bisztró egyik tulajdonosa nem is olyan régen még a Pécsbánya SE kispadján ült, egyik évben bajnoki címig is vezette gárdáját. Szerintünk a pécsi vendéglátós-válogatott jobb kezekbe nem is kerülhet.

Kapus:

Teleky Zoltán

Teleky Bistro, Teleky Catering, Zsolnay Étterem, Room Bistro – Teleky Zoltán figyelme a hétköznapi munkája során is szerteágazó, ezt a tulajdonságát pedig a kapuban is kitűnően tudja hasznosítani. Figyelme egy percre sem lankad, jól irányítja a hátsó alakzatot, termete embert parancsoló, biztos alapot ad a csapatnak.

Hátvédek:

Mester Zoltán

A balkáni keménység nélkülözhetetlen a hátvédsorból. A Balkán Bisztró és a Kisbalkán egyik tulajdonosa csevapcsicsitől és pljeskavicától megerősödve, a faszénparázs füstjéből erőt gyűjtve magabiztosan söpröget a tizenhatos előterében.

Nyírő Tamás

A Kemencés mindig vidám pékjétől azt várja a népes szurkolósereg, hogy ha már szabályos eszközökkel nem tudja feltartóztatni a kapunkat ostromló ellent, péklapátját vesse be a gól elkerülésének érdekében. Akár sárga lap árán is. 

Hajdú Balázs

Az a végtelen precizitás, szakértelem és figyelem, ahogy a Pécsi Kávéban készíti az italokat, kibérelt helyet jelent számára a csapat hátsó alakzatában.  

Zachár Zsolt

Az Elefántos étterem tulajdonosának rutinja és keménysége nélkülözhetetlen a védelem jobb oldaláról. Olaszos temperamentuma, déli mentalitása pedig határozott tudatosságot ad a hátsó alakzatnak. A talján bal-jobb tengelyben pedig csak bízni tudunk. 

Középpályások:

Dudás Péter Krisztián

A Susogó séfjének megbízhatóságára, munkabírására szüksége van a csapatnak a középpályáján. Jól irányít, hajszálpontos passzokat osztogat, így aztán stabil helye van a kezdő tizenegyben.

Gianluca Rossi

Az olaszos technika nem hiányozhat a pécsi vendéglátós-válogatott középpályájáról. A Ciao Pizzéria szakácsának mediterrán temperamentuma, kreativitása, színészi teljesítménye főnyereménye a pécsi csapatnak.  

Deák Lajos

Kötöttségek nélkül, szabadon szeret játszani a nagyszerű séf, így nem is lehet máshol a helye, mint a középpályán. Folyamatosan keresi a gólhelyzeteket, és ha igazán jó labdát kap, akkor kegyetlenül bevágja a jobb felsőbe.  

Kövy Zoltán

Az Eozin Kávézó és a N-Eozin Grillterasz tulaja jól lavíroz a kocsmáros és az éttermet háttérből irányító főnök között, ezért mind elöl, a frontvonalban, mind pedig hátul bevethető. Futballfanatizmusa messze földön híres, nem mellesleg pedig Mertlik mester játékosa is volt a Pécsbánya SE-ben. 

Csatárok:

Ratinland Rudolf

A hórihorgas center a Pécsi Est Café egyik pultosa. Jól fejel, koncentrált, pontos, gyors, hátránya az, hogy tippmix-őrült, ezért hajlamos úgy intézni a meccseket, hogy az neki busás nyereményt hozzon.

Felcser Dávid

Az a józanság és higgadtság, ami a Nappali egyik tulajdonosát jellemzi, főnyereménye a pécsi vendéglátós-válogatottnak. Elég neki egy icipici lehetőség, és a gólhelyzeteket minden esetben gólra váltja.

súgó
A szent család
 
lokál
Szent Kávé Rajzszakkör
 
zene
A Made in Pécs Fesztivál Budapesten is bemutatkozott